De zin en onzin van de corona.

Het zijn rare tijden. hoewel de overheid doorgaans de juiste bedoelingen heeft schieten een hoop zaken ook totaal door. Zo wil de dokter je niet de handen meer schudden, maar kan je wel lichamelijk onderzoeken of behandelen, kortom er zijn soms kromme lachwekkende situaties.

maar niet alles is zonder consequenties. Zo heeft de politie bijvoorbeeld de taak om te handhaven en dat kan nare gevolgen hebben. Wettelijk is er een hoop voor te beklagen, hoe kun je mensen in godsnaam behoeden voor ziektes of verspreiding daarvan, en bij overtreding beboeten, dan raak je al snel aan het voetstuk van de mensenrechten. Zuiver juridisch kan dit dus nimmer door de beugel.

we hebben allemaal recht op vrijheid en juist met de corona maatregelen worden die al sterk beperkt. Dat is louter mogelijk via appèl, er kan dus geen wetgeving van gemaakt worden en dat is wat er eigenlijk nu wel gebeurd. Het kabinet heeft dit echter goed uitgespeeld en het is geen officieel onderdeel van grondwettelijke bepalingen, maar toch kunnen er boetes uit voortvloeien. Het is aan de burger om daar in tegen verzet te komen en dan om seponeren verzoeken bij de rechter, maar dat, is de gedachte, de meesten het niet waard.

Tenzij je hierdoor in verdere problemen komt. En dat kan snel gebeuren, Het kan leiden tot weigeren van een werkopdracht of een visa kan daardoor worden afgewezen. alleen maar omdat je bronzen agent bent tegen gekomen die jouw de les wou leren rondom corona veiligheid.

We kunnen allemaal doen alsof handjes wassen, de meters afstand of de hele tijd met een simpele mondkapje rondlopen dit virus buiten je leven kan houden, maar niets is minder waar natuurlijk.

kortom, laten we snel afstappen van al die onzin maatregelen die wetenschappelijk ook nergens toe leiden en weer het gewone leven oppakken en ons gezond verstand gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *