hosting

hosting ervaring

bestaan er vandaag de dag nog slechte hosting providers?

De meesten doen hun best, natuurlijk is het effe zoeken naar alle dingen die je nodig hebt. In mn dagelijkse leven ben ik webadmin voor bedrijven en consumenten en zie dus veel providers. Nog lang niet alle hebben de basics zoals de gratis SSL of SSH mogelijkheden en een slechte hosting beperkt vaak databases tot 1 en geeft je crappy vCPU en brandbreedte en opslag.

Het ligt ook aan je eigen eisen, mensen willen een website, maar hebben hebben niet de technische knowhow en dan komen mensen zoals ik langs op hun zoektocht.

Een webmaster inhuren klinkt ingewikkeld en dat is vaak ook, het is een sterke vertrouwensband die je moet opbouwen, ik prefereer mn taken zoveel mogelijk op de achtergrond te doen, maar dat geeft je wel veel inzage. Vooral bij bedrijven is dat soms een puntje, want wie mag waarbij komen.

Als klant moet je dus op je webadmin kunnen vertrouwen, dat (bedrijfs) geheimen ook echt geheim blijven. goede afspraken over het delen van wachtwoorden, hoe de communicatie beveiligd loopt is dus essentieel.

Gelukkig zijn er handige tools zoals Google Suits tot lastpass waar je alle gegevens en je workflow veilig in kan opstarten.